4.9 Aktiv fod med overtrædning på små trin

 
ØVELSER
Klatre op ad en lodret eller svagt overhængende væg imens du hele tiden er opmærksom på føddernes placering og at spænde i læggen så du står aktivt på forfoden. Overtræd og vær hurtig og beslutsom. Brug evt. topreb.Traverser imens du hele tiden søger at gøre dine fødder aktive, eksperimenter med hvor små trin du kan kontrollere uden at overføre kropsvægten til armene.

 

BAGGRUND
For du kan stå på små trin kommer overtrædning virkeligt til sin ret, da det kombineret med aktiv fod ofte er forskellen på at kunne stå på trinnet eller ikke at kunne stå på det. Dette er en avanceret fodteknik der skal trænes fra starten af din tekniske udvikling for at den bliver så automatiseret at du har overskud til at træffe andre beslutninger på væggen.

Overtræd det lille trin 3-5mm med sålen orienteret mod væggen over trinnet, twist / vrid foden ned på trinnet med stort pres – altså gør foden aktiv og overfør vægt i trinnet beslutsomt. Hvis du er for forsigtig med at overføre vægt til trinnet, risikerer du at der ikke er friktion nok og du derved glider af trinnet.  Du skal stole på din teknik og udføre den hurtigt og aggressivt.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Overtræd præcist
– Vær beslutsom og hurtig
– Undgå at gå i armeneNår du kan klatre 15 meter i normalt til hurtigt tempo på slab/ lodret og overhæng med aktiv fod der overtræder på små trin, uden at din opmærksomhed hele tiden er på fødderne men derimod er fremadrettet er du klar til at udbygge din fodteknik.