4.8 Kryds igennem arm

Video mangler
 
ØVELSER
Find en væg hvor der er mange greb og let for dig at traversere, øv at krydse igennem din arm med mange forskellige trin og grebskombinationer – find ud af hvad der skal til for at balancen i bevægelsen er så neutral som muligt.  Husk at øv til begge sider.Ekstra: – Bevægelsen kan også laves meget dynamisk hvor fokus er at udnytte kroppens dynamik igennem hele bevægelsen. – leg med det når din ABC er på plads.

BAGGRUND
Nogle gange når du skifter retning er du nød til at krydse ”igennem” din arm. Det kan også være på grund af grebenes placering eller for at opnå ekstra rækkevidde. Når du krydser igennem din arm skal du være opmærksom på at det kan skabe dårlig balance, ”havelåge” senarier og koste unødige kræfter hvis overkroppen kommer for langt ud fra væggen.

Som udgangsposition har du front mod væggen med en høj kropsposition. Den vægtbærende fod skal være i samme side som den primære hånd – Pas på havelåge! –  Det er vigtigt at din balance er så neutral som muligt. Du starter med at justere den frie fod op for at opnå rækkevidde, når den er etableret og kan støtte din balance, krydser du først den frie arm ind under den anden, hvorefter du drejer skulder og hoved med igennem. Efter du har etableret kontakt med det nye greb flyttes den frie fod også igennem din balancelinje og etabler den på et nyt trin. Bevægelsen afsluttes med at du rotere hele kroppen så du ingen har front mod væggen, pas igen på havelåge og dårlig balance. – skal øves meget hvis det skal være en funktionel bevægelse for dig.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Neutral balance skal tilstræbes
– Juster først fødder
– Kryds skulder og hoved med igennem
Nå du kan krydse igennem uden at må kompensere med unødige kræfter og kan op nå ekstra rækkevidde ved bevægelsen er du klar til at prøve den med fart og fokus på dynamik og flow.