4.7 Udvendigt hjørne

 
Find et udvendigt hjørne hvor du kan klatre både til højre og venstre for hjørnet.  Eksperimenter med at klatre lige på hjørnet og ligeledes til højre og venstre for.Når du er fortrolig med at klatre på hjørnet skal du eksperimentere med at finde safe positions og hvil. Brug forskelig grebs og fod teknikker.
BAGGRUND

Både på klatrevægge og på klipper er der ofte udvendige hjørner. De giver dig mulighed for at udnytte trækretninger omkring hjørnet til at aflaste og hvile under klatringen. Det sker ved at du læner væk fra hjørnet og tilstræber strakte ben og / eller armen for at belaste kroppen mindst muligt. Det udvendige hjørne bruges altså som et meget stort greb hvor du ved at tilpasse trækretningen kan komme i balancer der giver aflastning.

Alt efter hjørnets udformning og grebenes placering kan du bruge hænder eller fødder til at etablere dig. Du kan bruge både hæl og tå hook ved udvendige hjørner.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Udnyt hjørnet ved at læne væk fra det
– 
Optimer trækretning 
– 
Aflast – find hvil
Når du kan udnytte de trækretninger et udvendigt hjørne giver og ekstra muligheder for hvil både med hænder og fødder – er du klar til at udvide dit bevægelsesrepertoire