4.5 Inside flag

ØVELSER
Etabler et ”havelåge” senarie, – vægtbærende standfod er bag primær greb i samme side af kroppen, eksperimenter med at lægge inside flag for at modvirke ”havelåge”. Husk at øve dig i udstrakte kropspositioner hvor outside flag ikke er muligt.Prøv fra mange forskellige positioner – til begge sider af kroppen.

BAGGRUND
Når du fra en høj / udstrakt kropsposition skal slippe et af dine greb for at nå næste greb kombineret med trækretning og næste grebs placering giver dårlig balance kan du bruge inside flag for at modvirke ”havelåge” og bevare kontrol i hele bevægelsen. Ellers kommer du til at kompensere med ekstra dynamik og unødig kraft, hvilket kan resultere i udmattelse eller at du mister balancen og laver ”havelåge” og falder.

Ved inside flag træder du det ben der ikke er vægbærende ind mellem standfoden og væggen foran din krop. Sådan at du krydser benet ind foran dig selv og trykker fodens yderside mod væggen. Derved flytter du på kroppens tyngdepunkt og opnår bedre balance. Hvis skiftet af tyngdepunktets placering ikke er nok til at etablere balance i bevægelsen, trykkes det flagende bens yderside af foden ind i væggen for at skabe en etableret balance ved modsat tryk af ”havelågens” rotation.

Inside flag bruges fra kropspositioner med højt tyngdepunkt i forhold til understøttelsesfladen. Teknikken bruges meget på lodret klatring.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Kroppen holdes stiv og begge hænder har kontakt til væggen til flaget er lagt
– Kroppen tæt på væg
– Flag foden trykker i væggen
Nå du kan modvirke ”havelåge” til begge sider, i udstrakte kropspositioner, er du klar til at arbejde videre med tyngdepunktets placering.