4.3 Knee drop på overhæng

ØVELSER

På en let overhængende væg skal du prøve at placere fødderne med stor afstand, roter hoften ind til væggen og peg det ene knæ indad og over mod det andet ben.
Prøv at lave knee-drop på en meget overhængende væg, husk begge veje.Prøv at lave knee-drop hvor foden på det knæ der droppes er meget højt i udgangspositionen, husk begge veje.OBS denne teknik er grundlæggende for al overhængsteknik og skal trænes meget, men hvis dine knee-drops er meget dybe vil de belaste dine knæ på nye måder, så lyt til kroppen og gi’ dig tid til at opnå styrken i dine knæ!

BAGGRUND
Når du klatre overhængende vægge vil det ofte være en fordel at bruge knee-drop teknikken. Knee-drop forbedre din balance ved at bringe dit tyngdepunkt ind til væggen og samtidigt holde dit tyngdepunkt lavt og stabilt.  Samtidigt er knee-droppet et godt udgangspunkt for at starte en bevægelse.

I knee-droppet er benene placeret så bredt at det er muligt at dreje hoften ind til væggen. Man står med siden til væggen og fødderne peger i samme retning, altså hvis dine fødder begge peger mod venstre har du højre side af hoften ind mod væggen med bøjet højre knæ. Pres i modsat retning med fødderne for at etablere dig i positionen, vær samtidigt opmærksom på at holde armene strakte når du er etableret i positionen.

Når du skal starte bevægelsen starter den med at du strækker det bøjede ben og dernæst trækker med armene.
Vær opmærksom på at knee-droppet giver dig mulighed for at udnytte dine ben kræfter hvis du er tæt nok på væggen.
Hvis udgangspositionen for foden på det ben der skal lave knee-drop er meget højt giver knee-droppet mulighed for at forskyde tyngdepunktet opad midt i bevægelsen. Denne variation der dog meget svær og fysisk krævende – men eksperimenter med din fods positioner.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Bred understøttelsesflade, roter hoften tæt på væggen
– 
Strakte arme og lav kropsposition
– 
Start bevægelse nedefra og bliv tæt på væggenNår du på en overhængende væg kan lave et knee-drop, og samtidig blive tæt på væggen med strakte arme er du klar til næste teknik.