4.2 Tå hook for balance

ØVELSER
Placer en tå på et stort greb, hook så godt du kan. Eksperimenter med hvor langt du kan nå med hænderne i modsatte retning.Hook omkring et hjørne, prøv om du kan etablere dig så godt at du kan slippe væggen med en eller begge hænder.
Husk at øve dig med foden i forskellige positioner.

BAGGRUND
I nogle positioner kan du etablere balance ved at trække med en tå på et greb eller et hjørne. Tåens funktion bliver at etablere en kompenseret balance ved at trække modsat tyngdekraften. Det vil ofte være i forbindelse med flyt af en hånd hvor du er nød til at etablere et tå hook for at holde dig ind til væggen og i balancere. Placer tåen på et trin i knæ højde, etabler derved en balance der muliggør flyt af en hånd. Altså modvirker ”havelåge”.

Det er også situationer hvor du kan bruge tåen til at trække dig i den retning du ønsker at bevæge dig eller trække dig ind til væggen for at etablere et hvil. Det er ofte i forbindelse med hjørner at dette er muligt. Placer tåen på et trin omkring et hjørne og træk dig ind til væggen med benet.

Fodens position ved tå hook er normalt flekset op mod skinnebenet sådan at foden, i forhold til benet, danner en ”krog”.
Men tåen kan hooke i mange positioner det handler bare om øvelse. Desuden kan det have betydning hvilke sko du bruger, det er lettere at hooke hvis der er gummi eller snørebånd der kan skabe friktion mellem sko og greb.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Krog med fod
– Tå kompensere balancen så ”havelåge” modvirkes og en hånd kan frigøresNår du kan etablere et tå hook der giver balance i forbindelse med at flytte en hånd og kan bruge tå hook til at trække dig ind til væggen og etablere hvil er du klar til at udbygge din fodteknik.