4.1 Kryds ben

ØVELSER
Traverser langs væggen imens de krydser dine ben – kryds både over og under. Vær opmærksom på om tyngepunktet er inden for understøttelsesfladen.

BAGGRUND
Når du skifter retning, traversere eller skal etablere balance på en ny primær fod kan det være en god ide at krydse dine ben. Nogle gange er det den eneste løsning andre gange er det et lettere alternativ til fodskifte.  Når du krydser dine ben kan det ske enten over eller under den fod du er etableret på. Her tales der om man krydser ”over” eller ”under”.  Om det er rigtigt at krydse over eller under er afhængig af næste trins placering og hvor udstrakt eller komprimeret din kropsposition er. Er du udstukket krydser du over hvor i mod er du i en lav komprimeret position krydser du under. Det handler om at du ikke kommer til at flytte hoften – tyndepunktet – for langt ud fra væggen i forbindelse med krydset.

Behold vægten på benene, bøj i benene for at blive tæt på væggen og arbejd med at forskyde dit tyngdepunkt mellem de to fødder så snart at du har etableret kontakt med det nye trin. Vær meget opmærksom på ikke at gå på kompromis med din fodteknik og hoftens placering i forhold til væggen når du krydser dine ben.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Tæt på væg
– Flow i forskydning af tyngdepunkt
– Korrekt fodteknikNår du kan traversere 10 meter hvor du både krydser over og under, uden at gå på kompromis med din balance og fodteknik er du klar til nye bevægelsesmønstre.