3.8 to finger pockets

ØVELSER
Gå langs væggen og find forskellige pockets og prøv den med henholdsvis venstre og højre hånd. Eksperimenter med at bruge de forskellige fingre og med at støtte og uden at støtte med tommelfingeren.Klatre lodret eller travers hvor du tilstræber at bruge så mange pockets som muligt.

BAGGRUND
En pocket er et greb der er et afgrænset hul, altså består grebes holdefladen kun af hullet. I en almindelig pocket er der plads til 3-4 fingre med en dybde på minimum 2 af fingrenes led.
Grebet tages med pege- til ringefinger, lillefingeren bruges kun hvis der er plads i grebet. Dog knyttes lillefingeren mod håndfladen også selvom den ikke er i grebet, da det hjælper koordinationen af de andre fingre. Tommelfingeren støtter mod grebets yderside hvis grebes yderside tillader det. Hånden fungerer som en ”krog” der tilpasser sig grebet.

Juster altid fingrene så dybt i grebet som muligt samtidigt med at du sikre dig at din håndflade er i kontakt med så meget af grebet som muligt. Oftest vil det være en fordel at dit håndled er strakt for at overføre kraft med så ”lille” indsats som muligt.
Vær opmærksom på at trækretning og vinklen kan have indflydelse på hvordan du bedst udnytter grebet.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Juster grebsdybten så du får så god kontakt som muligt
– Knyt lillefinger hvis den ikke er i grebet.
– Støt på ydersiden af grebet med tommelfinger hvis muligtNår du kan tilpasse dit greb i pockets med plads til henholdsvis 3 og 4 fingre med både højre og venstre hånd, er du klar til næste grebsteknik.