3.5 Siden til væggen

ØVELSER
Zig Zag op ad væggen hvor du skifter retning ved at dreje fødderne i den nye retning, kan med fordel øves på topreb. Kan også udføres under travers.

Zig Zag op ad væggen hvor du skifter retning ved at krydse forreste fod foran det andet ben pegende i ny retning og derefter juster den anden fod. Kan med fordel øves på topreb. Kan også udføres under travers

BAGGRUND
At klatre med siden til væggen er ikke en teknik eller bevægelsesmønstre så du kommer til at bruge meget som primær bevægelse. Men at kunne arbejde med kroppen med siden til væggen er et meget vigtigt fundament for andre teknikker når du fx skal klatre overhængende. Derfor er det vigtigt at du bliver fortrolig med at klatre med siden til væggen og at lave retningsskift med siden til væggen, for at kunne udbygge din teknik.

Når du klatre med siden til væggen skal dine knæ pege i samme retning, altså kommer den ene fod til at arbejde med ydersiden og den anden med indersiden.  Når du skifter retning er formålet at orientere kroppen i modsatte retning, altså skal knæene pege modsat retning efter retningsskift.  Der er flere muligheder for at lave et retningsskift: du kan dreje dine fødder til de peger i den nye retning, du kan også krydse det forreste ben ind foran det andet ben pegende i den nye retning og efterfølgende justere det andet ben så det også kommer til at pege i ny retning.

Vær opmærksom på ikke at flytte kroppens tyngdepunkt for lang ud fra væggen under retningsskiftet.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Knæ peger samme retning langs væggen
– Kroppen er inde ved væggen
– Retningsskift sker hurtigt
Når du kan klatre 15 meter med mange retningsskift hurtigt og ubesværet og samtidig har overskud til at være opmærksom på tyngdepunktets placering