3.3 Åben hofte

ØVELSER
Placer dig på væggen med benene spredt og knæene i modsatte retninger langs væggen. Placer en fod højere end den anden, forskyd vægten over på den øverste fod. Træn med store trin.Få en makker til at vurdere om du forskyder vægten i en ”bananbue”.

BAGGRUND
Når du skal flytte kropsvægten over på en fod som har en højere position end den anden, sker det via et rock over for at sikre at der ikke overføres unødig vægt til arme og overkrop. Bevægelsen sker som en flydende bevægelse hvor den nederste fod igangsætter bevægelsen op og over den modsatte fod.

Kroppens tyngdepunkt skal forskydes i en lav ”bananbue”, altså først forskydes vægten til siden og dernæst op. Når kropsvægten er flyttet ind over den øverste fod strækkes benet og bliver den primære vægtbærende fod.

Hvis du ikke på den måde forskyder tyngdepunktet flytter du kropsvægt op i armene og begrænser dermed hvor svært du kan klatre.
Vær meget opmærksom på at det skal være en glidende bevægelse, træn meget på at få flow i teknikken. Husk at træne til begge sider.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Knæ peger modsat retning langs væggen
– Lav bananbue
– Flow i bevægelsen
– Laveste fod starter bevægelse, øverste fod overtager,    minimal vægt i armeNår du kan lave lavt rock over til begge sider uden at bruge overkroppen og armene unødvendigt er du klar til at træne mere komplekse forskydninger af tyngdepunktet.