2.13 Mental

Tænk tre -gør en  

Koordination og motorik er et samspil mellem hjerne, nerver og muskler. Hver enkelt del påvirkes og trænes ved aktivitet og ved at se eller tænke på aktivitet.

Den tager vi lige igen:
Bare ved at tænke en bevægelse, f.eks. løfte højre tommeltot præcis 13 millimeter, aktiveres det program der løfter højre tommeltot 13 millimeter, ledningsnettet og kontakterne i de relevante muskler aktiveres på samme måde. Og jo flere gange det gentages, jo hurtigere og mere præcist kører hele systemet.

Selvfølgelig er der indimellem brug for noget praktisk kontrolleret arbejde, for at kunne tænke og fornemme om det er 13 millimeter og ikke alt muligt andet.
Der er lavet en del undersøgelser for at måle hvor mange praktiske gentagelser i forhold til tænkte (visualiserede) gentagelser, der er det mest optimale.

Resultatet er ca. forholdet en til tre. – Det vil sige at en virkelig bevægelse efterfulgt af tre tænkte, er mere optimalt end andre forhold.Du får bedre effekt at din træning, hvis du tænker en bevægelse 3 gange før du laver den igen. Og det er helt sikkert at jo mere positivt du lever dig ind i andres bevægelser, jo bedre bliver dine egne.

Øvelse
1 Klatre en rute.
2 Klatre den igen
3 Tænk dig selv på ruten, så tydeligt og detaljeret som muligt
4 Tænk dig selv på ruten, så tydeligt og detaljeret som muligt
5 Tænk dig selv på ruten, så tydeligt og detaljeret som muligt
6 Klatre den igen

Fokus
Visualisering

Evaluering

1-3 – Hvor sjovt var det
1-3 – Hvor vigtigt var det
1-3 – Hvor god var du til at visualisere
1-3 – Vil du lave øvelsen igen