2.1 Rutevalg

Turné: Boulder og reb, ruter eller frit  

Klatring er et enormt begreb. Der findes nicher for enhver. Og så mange varianter i hver niche at man ikke behøver gentage noget som helst. For at finde ud af hvad der tænder dig mest og for alsidig klatreudvikling i det hele taget, er det smart at prøve lidt af det hele.

Mange klatrere bider sig fast i en form, ofte med et lidt tilfældigt valg. Men vær åben, en simpel ændring kan give masser af ny motivation og fremgang. Gå sammen i en gruppe 2 – 6 pers. Og tag på turné, hvor I prøver de forskellige klatreformer der er på menuen, bare for at mærke forskellen.

Boulder fri:         klatre rundt – brug alle greb efter lyst med en begrænsnings øvelse som f.eks.” lydløs fod” eller ”Slip langsomt” Bid mærke i bevægelseskvaliteten!

Boulder rute:     Find et par afmærkede problemer, som i først kan i andet eller tredje forsøg. Bid mærke i jeres samarbejde.!

Rute lead:           Klatre et par ruter i en sværhedsgrad du kan. Men hvor du forbyder dig selv at tage pauser: Bid mærke i engagementet!

Rute topreb:      Klatre en rute der er så svær at du må falde eller sidde et par gange: Bid mærke i sværhedsgraden!

Speed:                 Klatre en defineret lettere rute i så hurtigt som du overhovedet kan – brug flere forsøg på at blive hurtigere. Bid mærke i dynamikken!

Del din klatre tid i 5 blokke og find noget positivt ved alle 5 klatre-former.

 

Fokus
Variation
Klatreforståelse

Evaluering
1 – 3 – Hvor sjovt var det
1 – 3 – Hvor vigtigt var det
1 – 3 – Hvor tydeligt kunne du mærke forskel
1 – 3 – Vil du lave øvelsen igen