2.9 Sloper

ØVELSER

Find greb med glatte friktionsflader du ikke kan pinche. Prøv at holde dem med henholdsvis højre og venstre hånd, eksperimenter med forskellige trækretninger i travers.Leg med mange forskellige slopere –find ud af hvor ”lidt” du behøver at trykke for at holde dem – eksperimenter til du falder.

Træn håndskifte på en meget stor sloper – angrib den fra forskellige retninger og med forskelligt slutgreb efter håndskiftet.

OBS:træn ikke denne grebsteknik mere end 15 min ad gangen og ikke flere gange om ugen, – vær tålmodig din krop skal have tid til at følge med, du overbelaster let dine albuer.

BAGGRUND
Når du skal holde et stort slopende greb, altså et stort ”glat” greb uden mulighed for at klemme om det eller crimpe en kant, er det vigtigt at du udnytter friktionen i grebet til det yderste.

Det gøres primært ved at skabe så står kontakt mellem din hånd og grebet. Håndfladen trykkes ned i grebet under hensyntagen til trækretning. Trækretningen skal generelt være modsat kontaktfladen. Er du under grebet er det vigtigt at have så strakte arme som muligt, og placer albuerne og kroppen tæt på væggen, tilsammen sikre det at du får så stor friktion i grebet som muligt.

Slopere kan være svære at blive fortrolige med, da din følesans i fingrene har svært ved at fortælle dig hvor god friktion du har opnået samtidigt med at du skal vurdere om kontakten er god nok til næste bevægelse. – eneste smutvej er træning, træning og træning.

Sikre dig at du træner grebskontrollen rigtigt, altså at stole på friktionen. En række typiske fejl er at træne på for små greb, – så træner du bare svære pinch eller at grebet kan crimpes/holdes åben hånd – altså også to andre grebsteknikker end sloper.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Hele håndfladen i kontakt med grebet – ikke crimp, pinch
– Støt med tommelfinger
– Træk modsat, kroppen og albuer tæt ved væg 
– Lyt til kroppen, grebsteknikken må ikke fremkalde smerte
Når du kan kontrollere en meget stor sloper og lave håndskifte med slutgreb i fire forskellige retninger