2.6 Lukket crimp

ØVELSER
Find greb med små kanter eller lister og prøv den lukked crimp stående på gulvet. Overfør gradvist mere vægt i grebet. Prøv med begge hænder.Traverser eller prøv at klatre på topreb, hvor du prøver at lave lukket crimp på så mange greb som muligt, det er vigtigt, at du klatrer på en væg, hvor du har overskud, så du kan koncentrere dig om grebsteknikken.

OBS: træn ikke denne grebsteknik mere end 15 minutter ad gangen og ikke flere gange om ugen i starten. Vær tålmodig! Din krop skal have tid til at følge med.

BAGGRUND
Når du skal holde helt små lister, kan det være en fordel at benytte den lukkede crimp. Her er hånden næsten helt knyttet, sådan at yderste led på fingrene står lige ned i grebet på fingerspidserne. For at overføre mere kraft lægges tommelfingeren oven på den knyttede hånd. Du skal have albuen tæt på væggen for at få presset nedad fremfor udad.

Crimp er en meget effektiv grebsteknik, da den overfører meget kraft til et lille område, men det betyder også, at fingrenes led og sener er udsat for et voldsomt pres. Dine sener og led er flere år om at tilpasse sig belastningen i klatring. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop og ikke træner denne grebsteknik for ofte og aldrig med smerte i sener og led.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
  • Yderste fingerled næsten lodret, tæt på væggen.
  • Støt med tommelfingeren
  • Albuen tæt ved væggen
  • Lyt til kroppen, grebsteknikken må ikke fremkalde smerte

Når du kan kontrollere små lister med lukket crimp på ruter, der er lette for dig, er du klar til at udvikle din grebsteknik.