2.14 Trækretning

ØVELSER 
Traverser væggen hvor du hele tiden vælger forskellige grebstyper, tilpas trækretningen i forhold til grebes trækretning. – sikre dig at du hele tiden klatre energi effektivt.Topreb en let rute eller på frie greb hvor dit fokus er på et etablere effektive trækretninger i forhold til grebene.

BAGGRUND
Trækretning er egentlig ikke en dissideret grebsteknik men mere et bevægelsesmønster der sikre sig du udnytter dine greb optimalt. Altså er trækretning en del af alle grebsteknikker og alle bevægelsesmønstre – så det kan godt betale sig for dig at bruge noget tid på det.Grundlæggende beskriver trækretning blot at du sikre dig at du trækker så effektivt ind i grebsholdefladen som muligt ved hjælp af kroppens vægt. Med så lille en fysisk indsats som muligt.  Altså er det en kompleks ligning hvor i der indgår dit, primære greb, hvilke trin du har til rådighed, kroppens placering og tyngdepunktets placering og ikke mindst rutens linje og det næste grebs placering.

Der er mange ting i spil og det tager lang tid at intuitivt justere sin trækretning, men heldigvis er det ikke svært at komme i gang.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL

– Energi effektivt – strakte arme – neutrale balancer
– 
Juster i forhold til hvert greb og rutes linje 
– 
Pas på ikke at power igennem svære balancer – du har brug for at blive effektiv

Når du kan klatre 15meter hvor du tilpasser din trækretning til grebet – er du kun lige kommet i gang – dette kommer du til at øve i mange år. Måske er forskellen på dygtige klatrere og super dygtige klatrere netop hvor intuitivt de tilpasser trækretninger. Men nu er du på vej – held og lykke med næste øvelse