1.5 Motion/Fitness

Kortere pauser! 

Noget af det vigtigste for at komme godt i gang, er at klatre meget – altså øge antallet af bevægelser pr. træningsdag. For dem der først og fremmest klatrer for at komme i form, er der det samme mantra:  MÆNGDE.

Hvis du vil have mængden op, skal du vælge lette ruter og du har sikkert behov for flere lette ruter end der overhovedet findes i din klatreklub. Du er derfor nødt til at starte med lidt tålmodighed, mens du lærer at optimere dine bevægelser så pauserne bliver kortere.

En genvej til kortere pauser går ud på at tage flere men kortere pauser og gentage kendte ruter.

Din første optimerings øvelse:
Find de letteste ruter i hele klubben og gentag dem 2 – 3 gange. Hvis der ikke er lette ruter nok er du nød til at gå i gang med lidt sværere ruter. ruterne er.
Hvis du ikke kan, så bed om hjælp ved at hænge undervejs, få tips og tricks og bed eventuelt sikringskammeraten om at trække i rebet. Efter første tur vil det sikkert føles helt håbløst at gentage ruten f.eks. 3 gange i træk. Men allerede anden gang du prøver en rute du har klaret (efter god pause) vil være meget nemmere.

Gentag alle ruter 2 måske 3 gange med fokus på at vælge pauser – korte pauser

Makker fokus
Tæl hvor mange pauser hun tog og bed hende doble op på næste tur. Læg mærke til hvor hun går i stå, før hun går i stå og kommander pause

Klatrer fokus
Når du pauser behøver du ikke spekulere smart og målrettet. Bare fokuser på pause.

Evaluering
1-3 – Hvor sjovt var det
1-3 – Fik du klatret mere end du plejer
1-3 – Hvor god var du til at pause
1-3 – Vil du lave øvelsen igen