1.8 Siden til væggen

ØVELSER
Placer dig på væggen med knæene i samme retning langs væggen. Eksperimenter med forskellig afstand mellem fødderne. Så klatrer du hele vejen til toppen med samme side til væggen hele tiden. Brug evt. topreb.Traverser på klatrevæggen med siden til væggen. Prøv at justere brystkassens retning for at gøre erfaringer med, hvad det betyder for bevægelsesfrihed og tyngdepunkt. 

BAGGRUND
At klatre med siden til væggen er ikke en teknik eller et bevægelsesmønster, som du kommer til at bruge meget som primær bevægelse. Men at kunne arbejde med kroppen med siden til væggen er et meget vigtigt fundament for andre teknikker, når du f.eks. skal klatre i overhæng. Derfor er det vigtigt, at du bliver fortrolig med at klatre med siden til væggen for at kunne udbygge din teknik.

Når du klatrer med siden til væggen, skal dine knæ pege i samme retning. Altså kommer den ene fod til at arbejde med ydersiden og den anden med indersiden. Vær opmærksom på, at du ikke flytter kroppen væk fra væggen for at få plads til den skulder, der vender ind mod væggen, drej derimod overkroppen, så brystkassen stadig peger imod væggen. Husk at træne begge sider.

Når du er fortrolig med bevægelsesmønstret kan du eksperimentere med, at brystkassen peger i samme retning som knæene.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
  • Knæene peger i samme retning langs væggen
  • Kroppen er inde ved væggen
  • Opmærksomhed på tyngdepunktets placering.

Når du kan klatre 15 meter med siden til væggen, uden at du peger knæene ind mod væggen eller i modsatte retninger, og samtidig har overskud til at være opmærksom på tyngdepunktets placering, er du klar til næste bevægelsesmønste