1.4 Almindelige pockets

 

ØVELSER

Gå langs væggen og find forskellige pockets, og prøv den med henholdsvis venstre og højre hånd. Eksperimenter med at bruge de forskellige fingre og med at støtte og uden at støtte med tommelfingeren.

Prøv at klatre opad eller traversere på en lodret væg, mens du tilstræber at bruge så mange pockets som muligt.

BAGGRUND
En pocket er et greb, der er et afgrænset hul, altså består grebsholdefladen kun af hullet. I en almindelig pocket er der plads til 3-4 fingre med en dybde på minimum 2 af fingrenes led.

Grebet tages med pege- til ringfinger, lillefingeren bruges kun, hvis der er plads i grebet. Dog knyttes lillefingeren mod håndfladen, også selvom den ikke er i grebet, da det hjælper koordinationen af de andre fingre. Tommelfingeren støtter mod grebets yderside, hvis grebets yderside tillader det. Hånden fungerer som en ”krog”, der tilpasser sig grebet.

Juster altid fingrene så dybt i grebet som muligt, samtidig med at du sikrer dig, at din håndflade er i kontakt med så meget af grebet som muligt. Oftest vil det være en fordel, at dit håndled er strakt for at overføre så meget kraft som muligt.

Vær opmærksom på, at trækretningen og vinklen kan have indflydelse på, hvordan du bedst udnytter grebet.

FOKUSPUNKTER & MÅL
  • Juster grebsdybden, så du får så god kontakt som muligt
  • Knyt lillefingeren, hvis den ikke er i grebet
  • Støt på ydersiden af grebet med tommelfingeren, hvis muligt

Når du kan tilpasse dit greb i pockets med plads til henholdsvis 3 og 4 fingre med både højre og venstre hånd, er du klar til næste grebsteknik.