1.13 Kryds arme

ØVELSER
Gå langs væggen og prøv at krydse både over og under for at finde rytmen i bevægelsen.Prøv at klatre lodret op eller traverser, mens du tilstræber at krydse over så meget som muligt. Husk at øve bevægelsen i begge retninger.Gør det samme, hvor du tilstræber at krydse under så meget som muligt, husk begge retninger.

 

BAGGRUND
Når du klatrer, vil det ofte ske, at du er nødt til at krydse dine arme. Det kan f.eks. være i forbindelse med retningsskift eller for at undgå at lave håndskifte i et greb. Når du krydser dine arme, risikerer du at tvinge kroppens tyngdepunkt ud fra væggen og dermed miste kontrollen og falde.

Inden du krydser, skal du læse de næste par trin og greb for at have orienteret dig frem på væggen. Når du har læst, hvilke greb du skal frem til, skal du vurdere, om det bliver mest effektivt at krydse over eller under den arm, der holder fast. Det er din nuværende balance og trin der bestemmer, om du skal krydse over eller under. Det afhænger også af det næste grebs placering, da din rækkevide er forskellig, afhængig af hvordan du krydser.

Vær opmærksom på, at det ofte er en fordel at flytte den forreste fod frem for at etablere en bedre balance igennem hele krydset. Desuden er det vigtigt, at du gennemfører bevægelsen glidende og ikke gå i stå midt i krydset.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
  • Hold tyngdepunktet tæt ind til væggen
  • Flyt fødderne først, vær opmærksom på balancen
  • En glidende bevægelse

Når du kan klatre 15 meter, mens du krydser over og under, og du samtidig har overskud til at orientere dig på væggen, er du klar til at udbygge din bevægelses-teknik.