1.10 Pinch

ØVELSER

Find 5 pinch-greb af forskellig tykkelse. Eksperimenter med at holde grebene med henholdsvis højre og venstre hånd og med at have kroppen i forskellige vinkler i forhold til grebet.Prøv at klatre på en lodret væg eller en travers, hvor du tilstræber at bruge så mange pinches som muligt.

 

BAGGRUND
Et pinch er et greb, som du klemmer sammen om, så tommelfingeren er på modsatte side i forhold til de andre fingre. Et pinch kan bestå af et enkelt greb eller en kombination af greb. Grebet kontrolleres ved, at man klemmer omkring grebet, og derved opstår der friktion mellem greb og fingre. Det er ofte en fordel, at kroppens tyngdepunkt er under eller ude til siden for en pinch. Hvis trækket er lige ud fra pinchet, skal der større kraft til at holde det. Det kan dog i modsætning til andre greb holdes, hvis man bare er stærk nok.

For at udvikle fingerstyrke nok til at bruge pinch er det vigtigt, at du træner dem i mange tykkelser for at kunne holde alle de greb, du møder på ruterne.

Mange grebstyper kan kombineres med pinch. F.eks. kan en pocket kombineres med et pinch, hvis man kan finde en god holdeflade til tommelfingeren.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
  • Vær opmærksom på trækretningen i forhold til din krop
  • Husk at træne mange tykkelser af pinch

Når du kan klatre 15 meter med mindst 5 pinches af forskellige tykkelser til hver hånd, er du klar til næste grebsteknik.