2.8 Strakte arme

ØVELSER

Prøv at klatre lodret i dette mønster; – udgangsposition strakte arme og ben, – flyt benene op et ad gangen imens du tilstræber at bevare de strakte arme, – bøj armene kortvarigt og flyt dem op til en ny position – du er tilbage i udgangsposition. Gentag.Prøv at klatre lodret og travers mens du eksperimenter med at bøje dine arme så lidt som muligt.

At klatre med strakte arme er selvfølgelig mere et ideal end noget du kan gøre hele tiden, men det er vigtigt at din krop vender sig til at stresse armene så lidt som muligt.

BAGGRUND
Det er vigtigt at du hele tiden sparrer dine arme ved ikke at belaste dem unødigt. Derfor skal du tilstræbe at de er strakte så ofte som muligt. fx mellem bevægelser, når du justerer fødder, kalker, klipper og orienter dig på væggen. Når dine arme er strakt stiller det det mindste krav til muskelarbejdet, alternativet er at stå og låse i en bøjet arm hvilket hurtigt udtrætter dine arme.

Hvis de greb ud har til rådighed ikke naturligt giver dig mulighed for at strække armene skal du gå i knæ frem for at bøje armene. Du har langt større ressourcer i dine ben end arme. Du skal samtidig være opmærksom på at dine skuldre ikke kommer op til ørene eller glider frem. For at modvirke det trækker du skuldrebladene tilbage og nedad samtidig med du skyder brystkassen frem.

 

FOKUSPUNKTER & MÅL
– Armene strakt så meget som muligt
– 
Skuldre i ”baglommen”
– 
Ben bøjer frem for arme
Når du kan klatre 15 meter hvor dine er strakte i alle de faser der ligger mellem bevægelser i overkroppen og har overskud til at holde dine skuldre på plads, er du klar til at udvikle din teknik yderligere.